De trends op Interbride 2014

Designer Ian Stuart met twee van zijn modellen.

De trends op Interbride 2014

 

De tweede editie van Interbride sloot een lange reeks bruidsbeurzen in alle schoonheid af. Net zoals vorig jaar tilden de massa’s witte bloemen, de prachtige inrichting en het vriendelijk onthaal de beurs op een hoog lifestyle niveau. Ook op het vlak van de collecties lag de lat hoog. Creativiteit en kwaliteit vormden de rode draad doorheen het aanbod. De collecties kwamen overwegend uit Europa. De Belgische collecties Linea Raffaelli, Marylise, Rembo Styling en Oni Onik gaven ook present.

 

 

Luxe kant, artisanale details

 

Kant in alle mogelijke variaties, prachtige zijde en artisanale details flirtten voortdurend met de grenzen van de haute couture. Een mooi voorbeeld hiervan is Rembo Styling die op de beurs een defilé gaf met maar liefst honderd creaties, onderverdeeld in 4 capsulecollecties. We noteerden vloeiend vallende zijden pantalons met sensuele tops en jurken met diepe V uit de capsulecollectie “Les Flous Chics by Amarildine”, schitterende jurken in guipurekant uit de lijn “Secret Passion by Ruth D.”, geslaagde combinaties van crêpe, plumetis en kant bij “Les Adorées by Cephas” en een subtiel lagenspel van ivoor en poederroze uit “La Folie Douce by Manon Pascual”.

 

Lingerie invloeden

 

Ook de wereld van de luxe lingerie inspireert de bruidsmode, wat zich vertaalt in pittige doorkijkjes en het gebruik van baleinen. Zoals de Italiaanse fabrikant Atelier Aimée die een reeks “korsetjurken” bracht in samenwerking met de Italiaanse lingeriegroep Calzedonia. Geen toeval: sinds kort is Calzedonia minderheidsaandeelhouder van Atelier Aimée.

 

 

© Sanoma Regional Belgium NV - Disclaimer - Privacy - Wedstrijdreglement- Contact: info@lovingyou.be