Ver weg van de realiteit

Reisgegevens
Ari Atol
Malediven

Vraag een willekeurig koppel waar ze heen willen gaan op huwelijksreis, en de Maldiven staan gegarandeerd in de top drie. De eilandengroep, bestaande uit zo’n 1200 koraaleilanden verdeeld over 26 atollen, spreekt tot de verbeelding. Slechts een tweehonderdtal eilanden zijn bewoond en een kleine honderd eilanden daarvan doen dienst als toeristenoord.

 

Loving You trok naar het W Retreat & Spa-eilandje in het Ari-atol. De Maldiven liggen in de Indische Oceaan, dus een lange vliegreis is onvermijdelijk. Wij vlogen vanuit Brussel via een korte tussenstop in Frankfurt naar de hoofdstad Malé. Aankomen in Malé is als aankomen in een groot busstation. Een beetje primitief maar we krijgen al snel een dame in de gaten met een bordje in de hand: ‘W Retreat & Spa’. We worden prompt verlost van onze koffers, naar een gekoeld busje geleid en even later bevinden we ons in de lounge van het W Retreat & Spa vlakbij de standplaats voor luchttaxi’s.

 

Inchecken in het hotel doen we reeds in deze lounge. Daarna gaat alles vanzelf. We worden opnieuw geëscorteerd, ditmaal naar een watervliegtuig dat ons naar het resort zal vliegen. Twintig minuten later landen we vlak bij het W Retreat & Spa. Landen in volle zee, wat een ervaring. Het vliegtuig taxiet tot aan de jetty en ook hier staat een ontvangstcomité klaar. We kijken goedkeurend om ons heen: dit is het paradijs.

 

We nemen onze intrek in een watervilla (paalwoning) en hebben moeite om ons enthousiasme te onderdrukken. Wat we zoal aantreffen in ons verblijf: airco, Bose-geluidsinstallatie met cd en dvd-speler, 32inch-plasma-tv met surround sound, wifi, een eigen plonsbad met zicht over de sprookjesachtige lagune, een badkamer zoals ze alleen in brochures worden afgebeeld, een zalig bed met zicht op zee, buitendouche, ruim terras met trapje tot in de omliggende zee, zonnebedden, een overdekte lounge, een BBQ-set, wijnbar, minibar, koffiezetapparaat, espressomachine en last but not least een glazen vloer in de living die toelaat de kleurrijke vissen te zien die onder de villa’s zwemmen. We vallen in herhaling: dit is het paradijs.

 

Het resort beschikt over zes bars en restaurants om elke soort honger te stillen. ‘Kitchen’ serveert de hele dag snacks en eenvoudige gerechten terwijl ‘Fire’ vier soorten barbecue aanbiedt. Er is ook een poolbar ‘Wet’, die lichte gerechten serveert. Voor het betere cocktailwerk is er ‘Sip’ en daarnaast ligt ‘Fish’, het culinaire restaurant waar verfijnd wordt gekookt. En last but not least is er ‘15Below’, een ondergrondse nachtclub met een resident dj en een cocktailbar om ú tegen te zeggen. Kortom: onvergetelijke momenten zijn hier gegarandeerd en je zult meermaals heel spontaan het woord ‘paradijs’ in de mond nemen, zeker weten. www.wretreatmaldives.com

© Sanoma Regional Belgium NV - Disclaimer - Privacy - Wedstrijdreglement- Contact: info@lovingyou.be