Trouwen in Las Vegas

Reisgegevens
Las Vegas
Verenigde Staten

Tekst: Bart De Landtsheer

Trouwen in Las Vegas is populairder dan ooit. Op een topdag worden meer dan vijfhonderd huwelijken voltrokken en op speciale dagen zoals Valentijn of bijvoorbeeld 11-11-11 loopt dat al gauw op tot tweeduizend en meer. Tot daar de statistieken, nu de praktijk: wat, waar, hoe en hoeveel gaat het kosten? Loving You zocht het er plaatse uit.


Las Vegas mag dan de gokhoofdstad van de wereld zijn, de stad staat ook bekend om haar ontelbare ‘wedding chapels’. Het waren voornamelijk Amerikaanse celebrities die de kapelletjes in de jaren 50 en 60 wereldberoemd maakten. Een paar namen uit die tijd: Zsa Zsa Gabor (’49), Rita Hayworth (’53), Kirk Douglas (’54), Paul Newman (’58), Jane Fonda (’65), Frank Sinatra (’66) en Elvis Presley (’67). Opvallend en typisch tegelijkertijd: de huwelijksplechtigheid van wijlen Elvis Presley en Priscilla Anne Beaulieu duurde welgeteld 8 minuten. Welcome to Vegas!

 

Anno 2012 gaat het er helemaal anders aan toe. Natuurlijk wordt er nog wel eens in een impulsieve bui getrouwd, of eventjes snel in de drive-in, maar je mag er rustig van uitgaan dat de bijna 120.000 koppels die elk jaar in Vegas elkaar het jawoord geven, goed hebben nagedacht over hun Grote Dag. Die mensen willen net als iedereen een huwelijksplechtigheid die hun nog lang zal heugen. Dat kan in een van de vele kapelletjes langs de befaamde Las Vegas Strip, maar er wordt steeds vaker getrouwd in de grote hotels. Het voordeel? Je kunt er in tegenstelling tot zo’n kapel langs de weg ook overnachten en er bijgevolg een meerdaags evenement van maken.

 

Kies een pakket

De principes zijn voor alle bezochte ‘chapels’ en ‘salons’ nagenoeg identiek. Om het voor de koppels makkelijk te maken, kan er gekozen worden uit verschillende pakketten. Je kunt trouwen voor een paar honderd dollar, maar wie de centen heeft kan ook duizenden of zelfs tienduizenden dollars spenderen. Alles hangt af van wat je precies wilt: intiem met twee of met (veel) gasten. Met drankjes of een receptie met alles erop en eraan. Met of zonder overnachting, al dan niet in een gewone kamer, suite of villa. Foto en/of videoreportage etc. Er is maar één limiet: jouw budget.

 

Elk van de bezochte hotels beschikt over meerdere consulenten die je kunnen helpen bij het plannen van de details. Die mensen zijn getraind om de wensen van de klant te vertalen naar een totaalpakket, maar we raden toch aan om de pakketten op voorhand te consulteren vooraleer je aan afspraak maakt. Dat kan online, maar je kunt ook ter plaatse gaan vergelijken. De consulenten vinden het namelijk normaal dat je meerdere locaties bezoekt vooraleer een definitieve keuze te maken.

 

Live op het internet

Wie kiest voor Las Vegas, kiest doorgaans voor intimiteit. Maar als je toch wilt dat het thuisfront virtueel aanwezig is op de plechtigheid, kun je opteren voor een live-uitzending via het internet (webcast). De meeste kapelletjes bieden zo’n webcast standaard aan maar check toch vooraf als je van deze service gebruik wilt maken. Misschien wil je dat je vrienden iets organiseren in eigen land of misschien heb je veel vrienden en familie verspreid over de hele wereld. Of als je graag hebt dat papa, die zelf niet aanwezig kan zijn, de bruid weggeeft, dan kan dat via het internet.

 

Even naar het stadhuis

Trouwen in Vegas is makkelijk; alles wat je nodig hebt is een paspoort en een trouwlicentie. Deze licentie (60 dollar) moet je zelf ophalen in het stadhuis van Las Vegas. Tip: ga zo vroeg mogelijk in de ochtend (want de wachtrijen kunnen lang zijn) of vul het document online in (www.clarkcountynv.gov). Opgelet evenwel: de staat Nevada laat enkel huwelijken toe tussen man en vrouw. Bovendien moeten jullie beiden minstens 18 jaar oud zijn; ben je dat niet, dan moet er minstens één ouder of voogd aanwezig zijn bij de aanvraag. Niet onbelangrijk: de licentie om te trouwen is op zich niet rechtsgeldig in België. Als je het huwelijk wilt laten legaliseren in België, heb je een zogeheten ‘apostille’ nodig, lees: een officiële stempel. Die kun je het beste ter plaatse regelen zodat je het niet achteraf vanuit België moet doen. Zodra je dat document hebt, kun je naar je eigen stadhuis gaan. Daar zullen ze vragen om het document te laten vertalen door een beëdigd vertaler. Met die vertaling kan dan het officiële trouwboekje worden opgemaakt.

Onze 5 favoriete adressen

Wynn Wedding Salons

Het Wynn-hotel, een van de mooiste maar ook duurste hotels in Las Vegas, beschikt over drie zogeheten ‘wedding salons’. Je kunt binnen of buiten trouwen. Het basispakket kost 990 dollar maar er is ook een all-inpakket om duimen en vingers bij af te likken. Het kost – ga even zitten – een slordige 23.000 dollar. Voor dat bedrag onderga je een meerdaags evenement met vipkaartjes voor een geweldige show, massage voor twee, topgastronomie, ontbijt op bed, limoservice vanaf de luchthaven, twee nachten in een Wynn-villa en nog veel meer.

Meer info: www.wynnlasvegas.com/amenities/weddings

 

Bellagio Weddings

Dit hotel heeft twee kapelletjes ter beschikking, eentje voor maximaal 30 gasten en eentje voor 130 genodigden. Maar de beste locatie is de ‘Terraza di Sogno’, met zicht op de fameuze dansende fonteinen. Deze fonteinen worden gesynchroniseerd met de plechtigheid. Jawel, bij het jawoord knallen de fonteinen tientallen meters de hoogte in. Van een hoogtepunt gesproken.
Meer info: www.bellagio.com/weddings


Titanic Wedding Luxor
Het piramidevormige hotel Luxor heeft een wel heel originele trouwlocatie: de majestueuze trappenhal van de Titanic. Uiteraard gaat het om een replica, maar die replica maakt deel uit van een tijdelijke tentoonstelling ‘Titanic, the artifact exhibition’ en maakt het allemaal redelijk ‘echt’. Waan je heel even Kate Winslet en Leonardo Di Caprio, want wellicht herken je de trap uit de film ‘Titanic’.
Meer info: www.luxor.com/weddings

 

MGM Grand Weddings
De kapel in het MGM Grand-hotel is heel klassiek en stijlvol vormgegeven en nodigt meteen uit om er een trouwerij met receptie te organiseren. Ook hier kun je kiezen uit diverse pakketten. Trouwen in buitenlucht kan ook maar gezien de nabijheid van een paar lawaaierige zwembaden, zijn er beperkingen qua boekingen. Tip: kom hier trouwen en ga ’s avonds eten in het enige driesterrenrestaurant van de stad, namelijk bij  ‘Joel Robuchon’, op een paar stappen van de weddingchapel.
Meer info: www.mgmgrandweddings.com


Chapel of the Flowers
De Chapel of the Flowers bevindt zich niet in een hotel; we willen ze jullie toch niet onthouden omdat ze al ruim zestig jaar een goede reputatie heeft. De faciliteiten zijn vergelijkbaar met wat de chapels in de grote hotels te bieden hebben. Leuk is evenwel dat je hier met veel grandeur kunt aankomen in een grote limo. Ook wat jullie foto’s betreft, biedt de Chapel of the Flowers heel wat fotogenieke plaatsjes, zowel binnen als buiten. De Chapel of the Flowers is een van de mooiste trouwlocaties op The Strip.
Meer info: www.littlechapel.com

 

© Sanoma Regional Belgium NV - Disclaimer - Privacy - Wedstrijdreglement- Contact: info@lovingyou.be