Romantiek aan de Côte d’Azur

Reisgegevens
Théoule sur Mer
Frankrijk

Hotel Yaktsa in Théoule-sur-Mer, nabij Cannes, is zo’n hotel waar je meteen een goed gevoel bij krijgt. Je loopt de lobby binnen en je wordt meteen al tegemoet gekomen en persoonlijk begroet. Voor je het beseft, zit je op het zonovergoten terras te nippen aan een heerlijk glas champagne. Intussen worden we ingecheckt; we hoeven zelf niks te doen. Het uitzicht is overweldigend en we worden er meteen rustig en stil van. Aan het tafeltje naast ons wordt ook champagne gedegusteerd; het koppeltje is ook net aangekomen en lijkt onze voorlopige conclusie met een vriendelijk knikje te beamen.

 

Even later worden we begeleid naar onze kamer. Het blijkt een suite te zijn met een eigen zonneterras dat uitkijkt op de azuurblauwe zee. Het interieur is overweldigend: oerdegelijke materialen en perfect gekozen details worden harmonieus gecombineerd en het resultaat is een rustgevend en bijzonder comfortabel interieur dat uitnodigt om ‘gebruikt’ te worden. Het perfecte bed, de droombadkamer met gigantische inloopdouche, de gezellige zithoek, het rustige zonneterras… We vragen ons prompt af of we gedurende ons verblijf het hotel wel zullen verlaten. Ook buiten onze suite is het op en top genieten. Het hotel heeft slechts 21 kamers en 8 suites en daardoor is het er op elk moment van de dag bijzonder rustig.

 

Het personeel is onzichtbaar maar duikt spontaan op als je met een prangende vraag zit. De weg naar het zwembad bijvoorbeeld. De ‘endless pool’ blijkt een verdieping lager te liggen. En ook daar is het zalig vertoeven, zowel in als uit het water. Relaxeren kan in absolute privacy in een van de oversized ligbedden. En alsof ze gedachten kunnen lezen, komen ze vragen of je iets nodig hebt. Twee cocktails alstublieft.

 

Na een dagje zalig niksdoen is het tijd om het gastronomische restaurant L’Or Bleu te ontdekken. De verwachtingen zijn uiteraard hoog gespannen en het eerste hapje bevestigt dat ook hier niks aan het toeval wordt overgelaten. Franse topgastronomie met exotische toetsen in het bord, heerlijke wijnen ter begeleiding en ondersteuning, professionele service en in de verte een langzaam ondergaande zon met muzikale ondersteuning van de lokale krekelbevolking.

 

Na het uitstekende meergangendiner op het terras – je kan ook binnen zitten – genieten we nog lang na bij een heerlijk glas. Dat er rondom ons nog een zestal andere tafeltjes werden bediend, hebben we niet eens gemerkt. Topklasse.

 

De volgende ochtend ontdekken we een nieuw hoekje. Je kunt ontbijten in de schaduw van een palmboom. En ook hier is de stress ver weg en kun je rustig met twee genieten van de dagverse producten in je bord. Of er buiten het hotel iets beleven valt? Heel eerlijk, na een halve dag in het nabijgelegen Cannes waren we blij dat we terug naar onze suite konden. Please don’t disturb. www.tiara-hotels.com

© Sanoma Regional Belgium NV - Disclaimer - Privacy - Wedstrijdreglement- Contact: info@lovingyou.be