Onbewoond eiland met 5 sterren

Reisgegevens
Langkawi
Maleisië

Wie het ultieme vijfsterrengevoel met alle zintuigen wil ervaren, moet eens door de website van Four Seasons bladeren. Als je eenmaal overtuigd bent door de hotels, klik je door naar Maleisië, meer bepaald Langkawi. Stel je vervolgens een onbewoond eiland voor… minus de nadelen. Welkom in het Four Seasons.

 

Langkawi is vermoedelijk het mooiste eilandje van Maleisië. De natuur wordt er beheerst door adembenemend mooie mangroves van ettelijke miljoenen jaren oud, eindeloze witte zandstranden, bizarre natuurcreaties in kalksteen en een gevarieerde fauna. Op dit eiland is ‘puur natuur’ beslist geen holle slogan. De medewerkers van Loving You die reeds het genoegen hadden om in een Four Seasons te verblijven, kwamen zonder uitzondering euforisch terug en ondergetekende kan hun enthousiasme alleen maar onderschrijven. Ook dit hotel, excuseer: resort, is er eentje om op de A-lijst te zetten. Wij houden onder meer van de gigantische omvang van dit resort omdat je er dan helemaal in de anonimiteit kunt opgaan. De uitgestrektheid zorgt er ook voor dat het te allen tijde overal rustig is, ook in de verschillende restaurants en bars. Als je over het strand wandelt, krijg je meteen het gevoel dat enkel jullie beiden op het perfecte onbewoonde eiland zijn aangespoeld. Een eiland in opperste staat van luxe weliswaar.

 

Ook de hotelkamers – lees: paviljoenen en villa’s – baden in een sfeer van rust. Ze liggen ver uit elkaar zodat privacy verzekerd is. Het ‘kleinste’ verblijf is een paviljoen van ongeveer 70 m2. De paviljoenen hebben allemaal een veranda of ruim terras en een bijzonder ruime volledig in marmer opgetrokken badkamer. Het lijstje zogeheten ‘amenities’ is bijzonder lang maar geloof ons: álles is voorzien om jullie verblijf onvergetelijk te maken. We durven er zelfs geld op zetten dat je niet gauw geneigd zult zijn om je paviljoen te verlaten. Een tip: vraag een paviljoen met zicht op zee zodat je vanop je terras het onbewoonde-eilandgevoel kunt ervaren tegen de romantische achtergrond van de perfecte zonsondergang. Nog steeds op het terras of balkon: ontbijt met zicht op de ongerepte natuur of een diner met kaarslicht bij valavond. Tweede tip: vraag naar een paviljoen met buitenbad en buitendouche. Baden onder de palmbomen, het is een bijzondere ervaring.

 

Mag het wat groter? Ga voor een villa maar besef dat die eigenlijk zijn bedoeld voor gezelschappen groter dan een koppel. Dus enkel als het wat meer mag zijn. Zoals de beschikking hebben over je eigen zwembad… In dit hotel kun je makkelijk een week verblijven zonder de behoefte te hebben het resort te verlaten. Wie wil (water)sporten hoeft nergens heen en wie wil genieten (culinair, spa, zonnebaden…) hoeft inderdaad de deur niet uit. Maar we kunnen ten zeerste aanraden om het eiland te ontdekken per boot of auto. Het hotel beschikt overigens over een gediplomeerde natuurgids die jou vanaf het strand per boot kennis laat maken met de lokale fauna en flora. Doen!

© Sanoma Regional Belgium NV - Disclaimer - Privacy - Wedstrijdreglement- Contact: info@lovingyou.be