Genieten met twee op Kreta

Reisgegevens
Elounda Mare
Griekenland

Een resort waar álles aanwezig is en waar het toch intiem vertoeven is? Welkom in Elounda Mare. Je moet ervoor naar Kreta en gezien het uitstekende klimaat lijkt ons dat niet onoverkomelijk.

 

Als de redactie van Loving You wordt uitgenodigd door een hotel uit de collectie Relais & Chateaux, duurt het doorgaans niet lang of iemand neemt spontaan de loodzware taak voor zijn of haar rekening. Ondergetekende kon zich als bij toeval vrijmaken op de dagen waarop deze trip was gepland. Dat daarvoor eerder gemaakte afspraken in eigen land moesten sneuvelen – ja sorry mama, ’t is voor ’t werk – is bijzaak. Elounda Mare is zoals gezegd een resort, maar dan minus de negatieve connotaties (lawaaierig, druk, gebrek aan privacy, etc.).

 

In het hoofdgebouw bevinden zich de kamers en suites maar voor deze gelegenheid mochten we onze intrek nemen ver weg van het hoofdgebouw, namelijk in een bungalow met privézwembad. De foto’s op deze pagina’s spreken voor zich; alles wat je ziet is authentiek. Behalve een verwarmd zwembad beschikken de bungalows over een eigen zithoek die afgescheiden is van de ruime badkamer en de luxueus ingerichte slaapkamer. Buiten is er ruimte om te zonnen of te verpozen in de schaduw. Inkijk van buitenaf is onmogelijk, dus wie zich in het nudisme wil bekwamen, hoeft alleen maar de voordeur op slot te doen. Terwijl de bungalows al heel snel als ‘thuis’ aanvoelen, zul je hier toch geneigd zijn om af en toe de benen te strekken op het uitgestrekte domein.

 

Elounda Mare is qua architectuur opgevat als een typisch dorpje uit de streek, inclusief marktpleintje met bijpassend kerkje. De smalle straatjes en een paar door het hotel uitgebate souvenirwinkeltjes maken het plaatje compleet. Bijkomende reden om de bungalow te verlaten is het ruime aanbod restaurants (7) en bars (5). Ze liggen weliswaar verspreid over drie naast elkaar liggende hotels van dezelfde eigenaar. Als gast van Elounda Mare kun je echter op elk moment in een van de andere twee hotels terecht. Kortom, de culinaire verveling zal niet snel toeslaan, want alles tussen een snack aan het strand en een gastronomisch diner bij kaarslicht is mogelijk.

 

Voor de foodies onder ons: een aantal van de restaurants is al meermaals in de prijzen gevallen en de lokale bevolking bevestigt dat Elounda Mare een paar van de beste restaurants van Griekenland herbergt. Het resort ligt aan het water en bijgevolg is het evident dat je hier allerlei activiteiten op en onder het water kunt doen. Duiken hoort daar bijvoorbeeld bij maar je kunt er ook op uit trekken met een heuse zeilboot. Uiteraard kun je nog talloze andere sporten beoefenen; we onthouden vooral tennis en golf (op een te klein terrein, n.v.d.r.).

 

Liever lui? Goed nieuws: Elounda Mare beschikt over een Six Senses Spa en dat is zowat het summum van wat er op het vlak van wellness bestaat. Net als de restaurants viel ook de spa al in de prijzen. Ons verdict: dit resort biedt van alles het beste, en alleen het beste is goed genoeg voor een geslaagde honeymoon, toch?

© Sanoma Regional Belgium NV - Disclaimer - Privacy - Wedstrijdreglement- Contact: info@lovingyou.be