De Bahama's met butlerservice

Reisgegevens

Twee jaar geleden lieten we ons verwennen in een Sandals-hotel op Jamaica. Toen we dit jaar werden uitgenodigd voor een gelijkaardige ervaring op de Bahama's, was het slechts een kwestie van een geschikte datum te vinden. Sandals heeft alleen hotels in het Caraïbische gebied en de gehanteerde all-informule had ons eerder al overtuigd. Een suite met eigen butler? Yes please.
 
Sandals heeft alleen hotels in de Caraïben en dat alleen al prikkelt de fantasie. De all-informule hield ons aanvankelijk nog een beetje tegen maar onze ervaring in het Sandals Royal Plantation op Jamaica heeft onze mening over all-inhotels veranderd. Vijfsterrenluxe zonder de nadelen van traditionele all-informules, het kan. Sandals heeft twee hotels op de Bahama's: eentje op een verafgelegen eilandje in de Exuma’s (een 'ketting' van 365 eilandjes) en eentje nabij de bruisende hoofdstad Nassau.
 
Eerste halte: Sandals Emerald Bay op Great Exuma.
Emerald Bay was vroeger een Four Seasons en dat is eraan te zien. De oppervlakte van het hotelcomplex is enorm en de accommodatie is van een hoog niveau. Uiteraard werden veranderingen aangebracht; het hotel baadt in de typische Sandalskleuren en het logo is net als in de andere hotels opzichtig aanwezig in en om het hoofdzwembad. Wie kiest voor Emerald Bay, boekt een kamer of suite met butler of conciërge. De conciërge is beschikbaar tussen 8 uur en 22 uur en helpt de gasten met alle praktische zaken: het boeken van een restaurant, de spa, het organiseren van een excursie enzovoort. Wie kiest voor butlerservice, opteert voor het summum qua service.
 
Bij het inchecken krijg je een of meerdere butlers toegewezen en krijg je een draagbare telefoon waarmee je hen dag en nacht kunt bereiken. Aan de butler(s) kun je werkelijk alles vragen. Boek vergeten op de kamer? De butler gaat het met plezier halen. Geen idee waar je wilt gaan eten? De butler adviseert, boekt een tafeltje voor twee en komt jullie ophalen in de kamer. Strandstoel nodig? Zeg maar waar en wanneer je wilt gaan zonnen, de butler zorgt voor een cabana aan een van de zwembaden of op het uitgestrekte strand. Een verrassing voor je partner bekokstoven? De butler is de perfecte medeplichtige.
 
Een klein dorp
De hotelkamers en de suites zijn verspreid over verschillende gebouwen, zodat je niet altijd het gevoel hebt in een hotel te vertoeven. Ook het hoge aantal restaurants en bars zorgt ervoor dat je je veeleer in een klein dorp waant. Ontbijten doe je binnen, buiten of op je eigen kamer. Zelfs de kleinste kamer heeft een terras met zicht op zee en plaats genoeg voor een tafeltje voor twee. Lunchen kan op diverse plaatsen; je kiest in functie van waar je zin in hebt. Een eenvoudige snack met de voetjes in het zand of een gesofisticeerd gastronomisch diner met uitgelezen wijnen, er zijn vele manieren om jezelf culinair te verwennen. Daarvoor staan zeven restaurants en bars ter beschikking.
 
Kamers en suites zijn er in meer dan 25 verschillende categorieën. Weet dat de absolute basiskamer reeds van alle luxe is voorzien zoals het een vijfsterrenhotel betaamt. Het verschil in de kamers zit hem in het feit of je al dan niet voor conciërge of butler kiest en welke eisen je stelt aan je kamer, suite of villa. Zoek het vooraf uit op de website van Sandals.
 
Zoals gezegd biedt Sandals enkel all-informules. Alles wat je eet en drinkt is inbegrepen in de prijs, inclusief de minibar in je kamer of suite. Die is overigens gevuld met de drank van jouw keuze. Bier, limonade of sterke drank, het maakt niet uit; de conciërge of butler zorgt voor een gepersonaliseerde koelkast.
 
De gasten van Emerald Bay zullen zich op geen enkel moment van de dag vervelen. Of je nu komt voor de rust of voor actie, dit hotel voorziet werkelijk in alles. Sporters kunnen zich zowel op het land als in, op en onder het water uitleven in diverse disciplines. Opvallend: ervaren duikers kunnen onbeperkt gaan duiken waar en wanneer ze maar willen. Inbegrepen in de prijs, uiteraard. Niet inbegrepen is het gebruik van de golfbaan (18 holes, ontworpen door Greg Norman), het gebruik van de spa en de eventuele duiklessen.
 
De bewoonde wereld
Na drie fantastische dagen Emerald Bay is het tijd voor een driedaagse in het Sandals Royal Bahamian Spa Resort & Offshore Island. Dit hotel ligt in de hoofdstad Nassau en hier is het beslist niet zo rustig als op het schaars bewoonde Great Exuma. Ook het hotel oogt op het eerste gezicht een beetje vol. Maar ook hier is het variatie troef: er zijn diverse restaurants en bars zodat je zelden twee keer op dezelfde plaats hoeft te lunchen of dineren. We beschikken ook in dit hotel over een butler die alles voor ons regelt. Zoals het boeken van de spa op een eilandje vlak voor de kust. Dat smalle eilandje maakt deel uit van het hotel en is bereikbaar per overzetboot. Het eilandje is dé troef van dit hotel: wie wil ontsnappen aan de drukte op het vasteland, hoeft maar vijf minuutjes te varen om tot rust te komen. Op het eiland is er een bar en een restaurant en een relatief klein zwembad. Er zijn ligstoelen op het strand en op het eiland maar ze staan ver uit elkaar zodat privacy verzekerd is. Er zijn ook cabanas beschikbaar maar die je laat je beter door je butler reserveren. Op het afgesproken uur zul je je kunnen terugtrekken in je cabana; alles zal aanwezig zijn, zelfs koude drankjes als je je butler daarom hebt gevraagd.
 
Het eilandje mag dan een troef op zich zijn, de spa zorgt er voor een bijkomende unieke ervaring. Hier kun je je laten masseren met zicht op zee. Terwijl jullie samen zachthandig onder handen worden genomen, luister je met je ogen dicht naar de natuur. Een zalige ervaring die je lang zult koesteren.
 
Zoals gezegd ligt dit hotel in de relatief drukke hoofdstad Nassau. Dat heeft echter als voordeel dat je ook makkelijk uitstapjes kunt doen buiten het hotel. Op wandelafstand vind je wat winkeltjes en voor een paar dollar brengt een taxi jou eender waar op het eiland. Wie een en ander op voorhand wil inplannen, kan inspiratie opdoen op www.bahamas.com. Op diezelfde website kun je trouwens informatie vinden over de meeste eilanden van de Bahama's, dus ook over de Exuma’s. Wie uitkijkt naar een rustige vakantie, vliegt het beste op Grand Exuma (via Miami) en wie cultuur met vijfsterrenluxe wil combineren en af en toe het hotel wil verlaten, kan makkelijk een week of langer vullen in het Sandals hotel in Nassau. In beide gevallen zullen de Bahama's indruk maken, zowel binnen als buiten de hotelmuren. Een droombestemming, zeker weten.

© Sanoma Regional Belgium NV - Disclaimer - Privacy - Wedstrijdreglement- Contact: info@lovingyou.be