Bangkok & The Beach

 

Een bestemming kiezen voor je huwelijksreis is niet makkelijk. Je huwelijksreis is immers de kroon op je huwelijk en na vele maanden van plannen, regelen en afspraken maken, kijk je ernaar uit om alleen met je geliefde op reis te vertrekken. Een traditionele huwelijksreis bestaat nog steeds uit een exotische strandvakantie. Nochtans kiezen jonge koppels steeds vaker voor een exclusieve citytrip. Maar waarom zou je kiezen?

 

Wie stad en strand wil combineren, begint het best met het stadsgedeelte om nadien te relaxen op ’t strand. Bangkok is een wereldstad die enkel met superlatieven te beschrijven valt. Je vindt er de mooiste hotels, de beste restaurants en wie van shoppen houdt, komt hier tijd te kort. Maar Bangkok heeft vele gezichten en het loont de moeite om kennis te maken met z’n marktjes en pleintjes, nauwe steegjes met verrassende winkeltjes, de ontelbare eetstandjes en verborgen tempels. En natuurlijk ook met de lokale bevolking. Bangkok begroet je niet met de gebruikelijke anonimiteit van een grootstad; wie openstaat voor iets nieuws, voelt er zich meteen thuis.

 

Wellicht de meest efficiënte maar zeker ook de leukste manier om de stad te verkennen is per tuktuk. Ze zijn nog het best te omschrijven als gemotoriseerde riksja’s die snel en wendbaar door het hectische stadsverkeer laveren. Je komt ze overal tegen en voor een gemiddelde verplaatsing in de stad betaal je tussen de 100 en de 200 Thai baht (zo’n 2,5 tot 5 euro). Hoog op je lijstje staat ongetwijfeld het Grand Palace. Dit indrukwekkende complex van gebouwen, tempels en mythische standbeelden was de residentie van de eerste Thaise koningen. Breng zeker ook een bezoek aan Wat Pho, de boeddhistische tempel in het district Phra Nakhon en het verblijf van de 46 meter lange Liggende Boeddha. In hetzelfde tempelcomplex vind je ook een van de oudste massagescholen van het land. Je betaalt er 420 baht (ongeveer 10 euro) voor een authentieke Thaise massage van een uur.

 

Wie Bangkok op een actieve manier wil verkennen, kan dat, net als in vele Europese steden, ook op de fiets doen. Het lijkt geen evident vervoermiddel in een stad met bijna tien miljoen inwoners, maar met de fiets kom je op plaatsen die anders verborgen blijven. Je rijdt door smalle steegjes, langs straatmarkten vol snuisterijen, kleurige bloemenkraampjes en geurende eetkraampjes. Overal word je met de glimlach begroet en na drie uur fietsen heb je het gevoel dat de stad voor jou geen geheimen meer kent.

 

Er is echter maar één manier om een idee te krijgen van de immense omvang van deze stad en dat is vanuit de hoogte. Bangkok telt meerdere exclusieve rooftoprestaurants die allemaal een adembenemend uitzicht bieden op de miljoenenstad. Ongetwijfeld het meest spectaculaire bevindt zich op het dak van de 63 verdiepingen tellende State Tower. Laat je culinair verwennen in het hoogste ‘al fresco’-restaurant (in de openlucht, dus) ter wereld. Of bestel een signature cocktail aan de neonverlichte Skybar en meng je onder het trendy, internationale publiek dat hier komt om te zien en gezien te worden. Het is de ideale manier om je verblijf in Bangkok letterlijk met een hoogtepunt af te sluiten.

 

The Beach

Wie in Thailand op citytrip gaat, kiest uiteraard voor Bangkok. Moeilijker wordt het als we klaar zijn voor het strand en moeten kiezen uit ontelbare paradijselijke bestemmingen. Wellicht ben je na de stadsdrukte niet alleen op zoek naar rust maar ook naar wat privacy om van mekaar en van de omgeving te genieten. We nemen een kijkje op het eiland Ko Samui, op minder dan een uur vliegen van Bangkok. Dit aards paradijs biedt voor elk wat wils. Het eiland trekt ook rugzaktoeristen aan, maar met z’n vele exclusieve resorts met privéstranden, prachtige kamers en infinitypools richt het zich in de eerste plaats op reizigers die belang hechten aan luxe en comfort, onberispelijke service en absolute rust. We bezoeken er twee topresorts.

 

Lees hier meer over deze twee top hotels...

 

Info:

Reizen naar Thailand

Sinds kort is er opnieuw een rechtstreekse verbinding tussen België en Thailand. De Belgische luchtvaartmaatschappij Jetairfly vliegt wekelijks – op zaterdag – vanuit Brussel naar Phuket en Bangkok. Wie kiest voor Comfort Service (supplement 119 euro heen/terug) geniet daarenboven heel wat voordelen. Je hoeft bijvoorbeeld niet aan te schuiven bij het inchecken, je wordt op het vliegtuig verwelkomd met een glaasje champagne en je geniet van de extra royale beenruimte. www.jetair.be

Bangkok Skybar: www.thedomebkk.com

Fietsen door Bangkok: www.covankessel.com

 

Tekst : Kristof Sehmke

 

 

 

 

 

 

© Sanoma Regional Belgium NV - Disclaimer - Privacy - Wedstrijdreglement- Contact: info@lovingyou.be